Rekordkvartal med positivt rörelseresultat

Publicerat 2023-05-03

Kära läsare,
Förra vecka publicerade vi årets första kvartalsrapport och vilken rolig rapport att få publicera. Tidigare år har vi alltid haft en svagare start på året och noterat starka kvartalsvariationer. Vi ser nu att kvartalsvariationerna avmattats och vi börjar året starkt med en rekordförsäljning och fortsatt bra orderingång. Särskilt är det avtalskunderna som beställt och dessa sker mer sällan, men ändå återkommande så är en tacksam kundgrupp.

Förutom rekordförsäljning har vi även rekord i antal mässor som vi deltagit på. Särskilt är det amerikanska satsningen som medfört många mässor men även andra, t.ex. en viktig specialiserad konferens i Venedig och kommande giganten Interpack är betydande marknadsföringsevents för oss. Interpack är branschens största mässa avseende förpackningar och går var tredje år i Düsseldorf och i år är första gången Gasporox ställer ut vid Interpack.

Den 31 maj hålls årlig bolagsstämma i bolagets lokaler och jag välkomnar alla aktieägare att delta. Förutom bolagsstämma bjuder vi även på lite produktdemonstrationer och möte med delar av teamet.

Gasporox är ett bolag på en resa och tack för att du följer oss.

Med vänliga hälsningar
Märta Lewander Xu, VD


Kvartalsrapport publicerad
Den 27 april publicerades bolagets första delårsrapport för 2023: länk
En analys finns publicerad av Redeye: länk
VD-intervju kring rapporten: länk


Nylanserad produkt – tillbehöret mjukvaran GPX HMI
Flera av Gasporox mätinstrument och sensorer används för att uppfylla regelkrav som till exempel mätstudier till FDA eller liknande. Det har efterfrågats en extern mjukvara som på ett systematiskt sätt sparar rapporterad data. Denna mjukvara måste då uppfylla vissa krav, så kallad CFR21 part 11, och vi har nu utvecklat detta mjukvarutillbehör och levererat det till första kund. Mjukvaran, kallad GPX HMI är en tilläggsmjukvara som kan användas med både våra mätinstrument samt sensormodulen VialArch.

Att bredda produktportföljen utifrån kundernas behov löpande är bolagets utvecklingsstrategi vilket detta är ett gott exempel på. Att vi på ett effektivt och smidigt sätt kan bredda vårt erbjudande och göra kundens lösning än bättre är en styrka hos Gasporox och beror på vårt expertteam och lyhörda förhållningssätt.


Gasporox senaste uppdateringar på LinkedIn

 • Länk till LinkedIn: länk
 • Länk till Pharmaceutical Networking: länk

– Reseller training event genomförts remote.
– Välkommen till AxR och Ayuda, nya återförsäljare på amerikanska och indiska marknaden.
– Gasporox ställer ut vid flera mässor under våren.
– Hälsning från Interphex, New York.
– Hälsning från PDA Venice
– Flera artiklar i Pharmaceutical Networking om Interphex, GPX Porosity och Interpack.


Därför har Gasporox potential att bli världsledande
Gasporox erbjuder världsunika mätinstrument och sensorer för kvalitetskontroll av läkemedels- och livsmedelsförpackningar. Metoden är helt oförstörande och kan användas både i mätinstrument samt integrerade direkt på produktionslinjen där den kontrollerar alla producerade varor, det vill säga en 100-procentig kvalitetsinspektion. Typiskt vill producenter säkerställa att förpackningar är gastäta och att syrekänsliga varor har förpackats i en syrefri miljö. För läkemedelsproducenter av sterila produkter finns regelkrav att inspektera förpackningens täthet eller integritet vilket för läkemedelsvialer, glasflaskor, kan göras med Gasporox produkter.
 
Gasporox lasermetod utmanar dagens befintliga metoder genom att den är oförstörande, snabb, robust och kan användas direkt på produktionslinjen vilket ger en säker och effektiv produktion och minskat svinn. Bolagets produkter skyddas av patent och har fått gott mottagande av läkemedelsindustrin, vunnit priser. Den industriella nischen är global men teknologiskt omogen och har mycket stor marknadspotential.

 • Högteknologiskt – Gasporox produkter är teknikledande inom branschen.
 • Hållbar – Teknologin möjliggör för oförstörande kvalitetskontroll vilket leder till minskat svinn och effektivare produktion
 • Omogen nisch – Gasporox marknad – läkemedels- och livsmedelsindustrin – har en väl utvecklad förpackningsteknik, men mindre utvecklade metoder för att kvalitetssäkra förpackningarna. Gasporox produkter fyller därför ett teknologiskt tomrum.
 • Försäljningstillväxt – Gasporox prioriterar långsiktig tillväxt och har sedan noteringen 2016 haft en stark årlig tillväxt.

Gasporox är lokaliserade i Lund med säljare i Schweiz och arbetar mot en global marknad. Idag har bolaget cirka 50 återförsäljare världen över med tonvikt Asien, Europa och Amerika. Bolaget som är ett team om 20 personer har produktion och utveckling inhouse i Lund. Bolaget arbetar löpande med att bredda produktportföljen genom produktutveckling mot nya marknadsförfrågningar och beställningar, t.ex. ny sorts förpackningsformat och breddar därmed marknadspotentialen. 


Kalender

 • 31 maj – Årsstämma
 • 1 juni – Presentation av VD – Redeye Growth Day Stockholm
 • 9 augusti – Delårsrapport 2 2023 publiceras
 • 7 november – Delårsrapport 3 2023 publiceras
 • 15 februari (2024) Bokslutskommuniké 2023 publiceras

Investerarbrevet publiceras månadsvis och publiceras genom pressmeddelande. För att få investerarbreven anmäl dig via vår hemsida, länk.
För ytterligare information, kontakta: Märta Lewander Xu, VD, tel: 0702-95 11 13, e-post: ml@gasporox.se